• slide
 • slide
 • slide
 • slide

 

1 juli 2023

VERHUUR STRANDROLSTOELEN

Als gevolg van de personele problemen bij Paal 17 zijn de Strandrolstoelen verplaatst.

De Strandhopper staat nu bij Paal 9 - Den Hoorn 

Vragen: +31222319309 of via info@paal9.nl

Na rijp beraad is de Cadweazle verplaatst van het Turfveld (Naomi Hin) naar Sander Vermeulen van Vermeulen Bikes Herenstraat 69  in Den Hoorn.

Vragen: +31222319213 of 0628090722 

============================================================================

13 mei 2022

Vrijdag 13 maart nam Erik van der Spek na 44 jaar afscheid van StaatsBosBeheer afd. Texel.

Ook SIGT was aanwezig bij het afscheid dat in de Bonte Belevenis werd gehouden.

SIGT bood Erik een envelop met inhoud aan, die Erik zal (laten) besteden aan het Natuurpad Alloo (2,7 of 4,5km). Erik heeft zich zeer nadrukkelijk sterk gemaakt voor dit, ook of juist, voor rolstoelers, blinden en slechtzienden te gebruiken pad.

Van SBB kreeg Erik als erkenning een naar hem vernoemd duin, de Eriks-nol.

Eriks-Nol-01.jpg      Eriks-Nol.jpg

Foto's Job Schepers - Texelse Courant

Wel was hij de eerste die een scherpe analyse maakte: “We zullen zien hoelang Eriks-nol bestaat. Als de Sluftermond inderdaad mag kwispelen van Rijkswaterstaat kan ‘mijn’ duin zomaar snel verdwenen zijn”, sprak hij lachend en zichtbaar blij met de blijk van waardering vanuit Staatsbosbeheer. “Als ik met een groep naar De Slufter ga, leg ik graag vanaf dit punt uit, omdat je het gebied zo goed kunt overzien.”

==========================================================================

14 maart 2022

Maandag 14 maart hebben Gerard Kruithof en (oud-betuurslid) Dirk Westerlaken samen met hun partners namens SIGT de nieuwe opgang bij Paal 9 van René Jager "geopend" 

2022-03-14 at 16.49.01-01 Paal 9.jpeg       2022-03-14 at 16.49.01-02 Paal 9.jpeg

2022-03-14 at 16.49.02-04 Paal 9.jpeg       2022-03-14 at 16.49.01-03 Paal 9.jpeg

René Jager heeft er een prachtig werk van gemaakt waar de rolstoel- en booster gebruikers goed gebruik van kunnen en zullen maken.

René, Hartelijk Dank

Paal 9

 

 

Mooi bericht in het Noord-Hollands-Dagblad van Anja Roubos en foto's van René Pop             02-02-2022

Steiger van Sil_20220203_0004c.jpg

Steiger van Sil_20220203_0002.jpg

Steiger van Sil_20220203_0004a.jpg Steiger van Sil_20220203_0004b.jpg
Steiger van Sil_20220203_0004d.jpg  

 

 

SIGT 

natuurmonumenten-300x111.jpg

   

16 juli 2021  

 

 

 

 

 

PERSBERICHT

 

overhandiging sticker SIGT.jpg

WAALENBURG GOED TOEGANKELIJK MELDT SIGT

 

Regelmatig overleg tussen Natuurmonumenten en SIGT (Stichting Integratie Gehandicapten Texel) werpt zijn vruchten af. Zo heeft SIGT diverse adviezen meegegeven bij de aanleg van het wandelpad, waarbij b.v. rekening is gehouden met ruimte naast bankjes zodat je met een booster naast de bankjes kan staan. Ook is input gegeven over het toegankelijk maken van het uitzichtpunt in de Hertenkamp.

SIGT heeft de sticker “goed toegankelijk” overhandigd aan Eckard Boot van Natuurmonumenten.  Natuurcentrum De Marel is met goed gevolg door onze test gekomen meldt Dhr. Kruithof van SIGT. De gehele informatie ruimte is gelijkvloers en ruim van opzet. Tijdens het overleg in en om het Natuurcentrum kwamen nog een paar kleine verbeterpunten aan het licht. Deze tips en adviezen zijn  meer dan welkom zegt Boot. “Op deze manier kunnen we natuurgebieden, speelnatuur en het natuurcentrum nog toegankelijker maken voor mensen met een beperking.”

Bij de aanleg van de speelnatuur is ook prima rekening gehouden met kinderen en/of ouders met een beperking. Zo kan je vanuit een booster of rolstoel o.a. de waterpomp bedienen en spelen met de op hoogte aangelegde waterbaan. In de sprookjeskring met boomstamkrukken is een plek uitgespaard voor een rolstoel zodat je deel uit maakt van de kring en er niet buitenstaat. Vanaf de vlonder heb je bovendien prachtig uitzicht over de speelnatuur en de omgeving.

Met de komst van de terrainhopper worden plaatsen en paden die onbegaanbaar zijn voor boosters begaanbaar. Denk aan het strand, mulle paden in het bos, maar ook in Waalenburg kan men hiermee het gedeelde wandel/mountainbike/menpad rijden tussen de Hertenkamp en boerderij Plassendaal.
Huub Burgers van SIGT genoot zichtbaar van deze mogelijkheid. “Schitterend al die bloeiende plantjes met zingende leeuwerikken boven je!”

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

E.D. Boot, telefoon (06) 55825179

 

===================================================================

 

26-05-2021

Woensdagochtend werden 2 Cadweazles door het bestuurslid van SIGT Joop Steenvoort overhandigd aan resp. Naomi Hin van 't Turfveld in de Dennen en aan Koos van der Ploeg en Jan Wolter Timmerman van de Stichting Duindorp Texel namens Strandpaviljoen Bries20 bij Paal 20 in de Koog.

DSC_1947.JPG

De Texelse Courant, Texel-dit-Weekend en het Noord Hollands Dagblad schreven in hun kranten over de overdracht.

Lees hier het artikel uit het Noord Hollands Dagblad 

Een mooi artikel van Anja Roubos en foto van René Pop

Lees hier het voorpagina artikel vd Texelse Courant die Jeroen van Hattum heeft geschreven en de foto's zijn ook van Jeroen van Hattum

 

 

bosrolstoel 2.jpg

Foto Jeroen van Hattum Texelse Courant

En lees hier het TX courant artikel ook van Jeroen van Hattum van pagina 10 donderdag  27 mei

In 'Texel dit Weekend' stond het fraaie onderstaande artikel:

Inclusief bos

Met de ingebruikname van een nieuwe Cadweazle bij bospaviljoen ’t Turfveld is het wagenpark van Stichting Integratie Gehandicapten Texel (SIGT) op peil voor het nieuwe zomerseizoen. Het gaat hier om strandrolstoelen voor mensen met een lichamelijke beperking. Ze worden belangeloos verhuurd door paviljoenhouders, die ook voor de stalling zorgen en het opladen mogelijk maken, want we hebben het hier over elektrisch aangedreven voertuigen. In dit geval zouden we overigens beter van een bosrolstoel spreken, want deze vierwieler zal op de paden rond ’t Turfveld worden gebruikt. SIGT-bestuurslid Judith Sanders, zelf op een rolstoel aangewezen, kwam ermee aanrijden. Voordat de Cadweazle officieel werd overgedragen, was ze er al mee naar het uitkijkpunt bij het bospaviljoen geweest, maar het ging gelukkig prima, zowel bergop als bergaf, en toen dat was vastgesteld, kon niets een overdracht meer in de weg staan. Zo dringt de inclusiviteit, waarvoor van overheidswege veel reclame wordt gemaakt, ook door in de Texelse bossen. Naomi Hin, samen met haar moeder Annie eigenaar van ’t Turfveld, nam een verhuurbordje in ontvangst en daarna schoof Anna Sprenkeling van Staatsbosbeheer bij Naomi aan, om wat leuke routes door het bos uit te stippelen, begaanbaar voor rolstoelers. Speciaal voor deze Cadweazle is een aanbouw bij het paviljoen gemaakt door Peter Hin, de vader van Naomi, die een timmerbedrijf heeft. Daar kan het wagentje, in de woorden van bestuurslid Joop Steenvoort, worden ‘vertroeteld’ en opgeladen.

DSC_1962.JPG

Zes strandrolstoelen van SIGT te huur op vier plekken

De Stichting Integratie Gehandicapten Texel (SIGT) heeft nu de beschikking over zes strandrolstoelen: twee Strandhoppers en vier Cadweazles, waarvan er twee zijn gereviseerd. Zowel bij Paal 17 als bij Paal 28 staat van elk type één. Vrijdag werd een Cadweazle geplaatst bij Bries20 op het strand van De Koog en dinsdagochtend een bij bospaviljoen ’t Turfveld.

Een elektrische rolstoel waarmee over de bospaden gereden kan worden. Dat is nieuw op Texel en door de hobbelige paadjes en hoogteverschillen is het rijden in een bos ook andere koek dan rijden over het strand, ontdekte Judith Sanders al snel. Zij was er even mee naar het uitkijkpunt bij ’t Turfveld gereden, om de Cadweazle uit te proberen, voordat hij werd overgedragen. Ze bereikte de top en ook de rit naar beneden ging goed. Maar voorzichtigheid is wel geboden, zo bleek.

Wijde draaicirkel

“Hij heeft een wijde draaicirkel en dat is op het strand geen probleem, want daar is ruimte genoeg. Maar in het bos heb je nogal smalle paadjes. En je moet natuurlijk ook uitkijken met de ondergrond. Die kan de ene keer hard zijn, maar een andere keer mul of modderig. Het hangt nogal af van de tijd van het jaar en de weersomstandigheden. Ook stond een boom een beetje in de weg. En ik zou het wel prettig vinden als er een achteruitkijkspiegel op zat, want als je moet keren moet je kunnen zien wat er achter je is.” Er is dus nog wat ruimte voor verbetering, maar niettemin is Judith blij met deze nieuwe voorziening. Ze denkt dat ze er veel gebruik van zal maken. “Ik ga er vaak op uit met mijn hond en mijn dochtertje van vier neem ik ook vaak mee. Na een tochtje door het bos kan zij hier mooi even spelen terwijl ik een kopje koffie neem.”

Judith Sanders presenteerde de Cadweazle aan de aanwezige pers.

DSC_1930.JPG

Inclusief

’t Turfveld is een fantastische plek, voor mensen met een beperking die het bos in willen om één of twee uur van de natuur te genieten. Dat is ook voor hen belangrijk”, aldus voorzitter Gerard Kruithof van de SIGT, eveneens zelf rolstoelgebruiker. “We zijn voor een inclusieve samenleving, wat betekent dat je mee moet kunnen doen, ongeacht de beperking die je hebt. Daarbij passen geen hekken, drempels en andere belemmeringen die je tegen kunt komen. Wij zijn heel erg bezig om die weg te werken.” Er werd gewezen op een verdrag van de Verenigde Naties uit 2017, die voorschrijft dat de overheid in haar besluitvorming rekening houdt met mensen die door een fysieke belemmering niet overal toegang hebben. Ook de gemeente Texel raakt daarvan doordrongen en heeft SIGT bijvoorbeeld betrokken bij de nieuwe inrichting van de Wezentuin, die nu gaande is. “Er is nog veel voor verbetering vatbaar. Ga maar eens een rondje met ons door het gemeentehuis of door de Weverstraat.”

Hindernissen

Boswachter Anna Sprenkeling en Naomi Hin, een van de uitbaters van het bospaviljoen gingen gelijk even met elkaar zitten om wat routes te bedenken voor mensen die de Cadweazle voor één of twee uur willen huren. “Texel is een uniek natuurgebied, maar als je hier bent opgegroeid vind je het normaal dat je een duingebied in je achtertuin hebt. Intussen weet ik dat het niet voor iedereen is weggelegd, daarvan te genieten en ik vind het fijn dat SIGT zich daar hard voor maakt. Rolstoelgebruikers komen van alles tegen en instanties zijn zich daarvan niet altijd bewust of er zit weer eens een nieuwe ambtenaar die iets niet weet. Wij gaan nu al die klaphekjes, wildroosters en andere knelpunten op een rijtje zetten”, belooft Anna.

Strand De Koog

De Cadweazle bij Bries20 is geplaatst in samenspraak met de stichting Duindorp, die zich beijvert voor de opwaardering van De Koog, zoals is vastgelegd in het in 2015 opgezette Planet-project. Dat gaat een nieuwe fase in, nu de gemeente werkt aan een ‘parkeer- en verkeerscirculatieplan’ voor het dorp, zoals Den Burg daar eerder aan is onderworpen. “Dat wordt nu opgepakt en daar zijn we heel erg blij mee”, aldus Duindorp-bestuurslid Jan Wolter Timmerman. Hij vertelt dat het al eerder de bedoeling was bij Paal 20 een strandrolstoel geplaatst te krijgen. “Daar ligt de voornaamste strandopgang van De Koog, maar het lukte niet

doordat daar niet het jaarrond een paviljoen geëxploiteerd mocht worden. Nu is dat wel het geval en de familie Pandelaar heeft er een prachtig paviljoen neergezet en ons de gelegenheid geboden. Dus nu kunnen ook daar mindervaliden gebruik maken van het strand.”

Sponsors

Een Cadweazle kost 11.000 euro en een Strandhopper 23.000. Voor de aanschaf en de revisie van de strandrolstoelen is dus een flinke inspanning verricht. SIGT weet zich gesteund door sponsors als de VVV, TESO, vakantiepark De Krim en de Rotaryclub. Garage Dros doet belangeloos het onderhoud. Met deze en nog andere vormen van steun werd deze week een mijlpaal bereikt, maar de SIGT leunt niet achterover. Er is nog veel te doen. Bij Paal 9, bijvoorbeeld, waar de helling voor rolstoelgebruikers veel te steil is. De uitbater van het paviljoen daar, René de Jager, heeft een architect in de arm genomen om dat te verbeteren en dat zal in samenwerking met het hoogheemraadschap tot iets bruikbaars moeten leiden.

Verharding mislukt

Bestuurslid Hannie Pothoven noemt de verharding van de paden in de nieuwbouwwijk De Tuunen als voorbeeld, waar iets aan gedaan zou moeten worden. “Die is mislukt. Er zitten kuilen in en de brug is glad”, somt ze op. “Daar moet het dus anders worden aangepakt en dat kan ook. De wijk is nog niet af, dus er is nog tijd om er wat aan te doen, voordat alles twee keer zo duur wordt. Geld uitgeven is gemakkelijk, maar weinig geld uitgeven met maximaal resultaat niet. Er gaat zo veel geld verloren door zaken die niet goed zijn doordacht.”

Tekst en foto: Henk Cornelissen - Texel dit Weekend

 

Verhuur StrandHopper en Cadweazle Strandrolstoelen op TEXEL

De huur van de StrandHopper of Cadweazle bedraagt in 2023 € 20,- per rit van 1 uur.

de StrandHoppers en Cadweazle's zijn te huur bij:,

   

Strandpaviljoen Paal 28                 - Krimweg 660 op 't strand bij                                                                  de Cocksdorp

Tel  : 0222 - 31 65 37

Strandpaviljoen Paal 2                - Strandslag 21 (noord va de                                                                       Koog)

info@strandpaal21.nl

Tel : 0222-317611
Bospaviljoen`t Turfveld                 - Nattevlakweg 2 in de                                                                                Dennen info@turfveld-texel.nl Tel  : 06 83797313
Strandpaviljoen De Bries20          - Badweg 77 -                                                                                                Strand de Koog

Tel  : 06 20092750

Om teleurstelling te voorkomen graag, indien mogelijk,                                                                 minimaal 3 dagen van te voren reserveren.

 

Bij Strandpaviljoen Paal 28 staat 1 StrandHopper en 1 Cadweazle                                               en zijn het hele jaar beschikbaar .

Bij Strandpaviljoen De Bries20 staat 1 Cadweazle                                                                              en is het hele jaar beschikbaar .

Bij Strandpaviljoen Paal 21 staat 1 Cadweazle

Bij Bospaviljoen 't Turfveld in de Dennen staat 1 Cadweazle

De huurprijs per StrandHopper of Cadweazle                                                                                    blijft in 2023 € 20,- voor één uur en € 30,- voor 2 uur.

Bij elk verhuur wordt een borg van € 50,- gevraagd

 

25 februari 2021

Op ierderin.nl het netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte staat een belangrijk artikel:

ALARMNUMMER 112 NU OOK TE BEREIKEN

VIA E-SMS

11 februari 2021

Vandaag (11 februari) is het de Europese 112-dag. Vanaf nu is het mogelijk om via sms een noodoproep te doen aan 112. Een belangrijke stap voor mensen met een auditieve beperking of spraakbeperking. De 112-Alliantie die Ieder(in) samen met Stichting Hoormij.NVVS, Dovenschap, Patiëntenvereniging Hoofd-Hals, Stichting Support Stotteren, Oogvereniging, Divers Doof en ISAAC-NF vormt, heeft zich hier hard voor gemaakt.

112 VOLLEDIG TOEGANKELIJK

De 112-Alliantie vertegenwoordigt onder andere mensen die doof of slechthorend zijn, mensen die stotteren of mensen die door oncologische behandelingen in hoofd-hals gebied problemen met spreken hebben. De Alliantie wil dat het alarmnummer voor iedereen toegankelijk is. Met het in gebruik nemen van e-SMS is een mooie stap gezet naar een beter toegankelijk bereikbaar 112 voor mensen met een beperking.

E-SMS NAAR 112

Als je in een noodsituatie niet kunt bellen, dan kun je vanaf nu e-SMS’en met 112 voor hulp van politie, brandweer of ambulance. Emergency is een Engels woord voor nood of noodgeval en in het kort noemen we het daarom e-SMS. Voor deze functie moet je je van te voren registreren. De e-SMS-voorziening is in 2020 getest door verschillende ervaringsdeskundigen van de 112-Alliantie. De verbeterpunten zijn verwerkt en de techniek en het contact met 112-centralisten werkt nu goed. e-SMS is alleen bestemd voor mensen die niet rechtstreeks met 112 kunnen bellen. Er komt daarom geen brede publiekscampagne voor e-SMS.

VOLGENDE STAP: 112-APP

En het blijft niet bij e-SMS. Het ministerie van Justitie en Veiligheid en de politie werken namelijk ook aan de ontwikkeling van een 112-app. Met de 112-app kun je straks rechtstreeks chatten met de 112-meldkamer. Met de chatfunctie zijn er meer mogelijkheden om informatie uit te wisselen en met chatten gaat de communicatie nog sneller dan met e-SMS. De 112-alliantieorganisaties zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling. De hoop is om later dit jaar te kunnen berichten over de lancering van de 112-app. De 112-app komt voor iedereen in Nederland beschikbaar.

https://iederin.nl/alarmnummer-112-nu-ook-te-bereiken-via-e-sms/

 

9 december 2020

De TESO uw veerdienst tussen Texel en Den Helder (onze sponsor) plaatst op haar site TESO.nl op de pagina voor Mindervaliden : https://www.teso.nl/plan-uw-reis/mindervaliden/ 

Het volgende bericht:

2020-12-09 bericht TESO site.jpg

 

De Texelse Courant plaatste op dinsdag 8 december 2020 een artikel over de 2de StrandHopper

20201208_153416.jpg

2DE STRANDHOPPER VAN SIGT BIJ PAAL 28

Met trots heeft SIGT haar 2de StrandHopper bij Paal 28 afgeleverd.

Het team van Paal 28 onder leiding van Christa nam de sleutels van de StrandHopper in ontvangst van de vertegenwoordigers van SIGT Gerard Kruithof, Hanneke Pothoven en Huub Burgers.

Huub Burgers is zo enthousiast over de StrandHopper dat hij er zelf ook heeft aangeschaft!

P1050906.JPG
Gerard en Huub (re) komen bij Paal 28 aan rijden op
resp. SIGT's 2de StrandHopper en op 'Het Goene Monster' van Huub.
 
P1050897.JPG
Gerard overhandigt de sleutels aan Christa.

 

RABO CLUBSUPPORT 2020 GEOPEND !

SIGT DOET MEE !

-------------------------------------- rolstoeltennis.gif --------------------------

Den Burg 20 september 2020

Evenals vorig jaar doet SIGT weer mee aan de RABO Club Support.

Wat is deze actie? Lees dit op: https://www.rabo-clubsupport.nl/?

Als lid van de Rabobank Kop van Noord-Holland kunt u uw stem voor de ClubSupport Campagne uitbrengen op SIGT. Elk lid mag 2 van de 5 stemmen uit brengen op SIGT!

TIJDSLIJN 

 • Start stemperiode - 5 oktober
  Vanaf nu kun u als lid van de Rabobank uw stem uitbrengen op clubs en verenigingen uit uw buurt. 
 • Einde stemperiode - 25 oktober
  De stemperiode voor leden is gesloten. Stemmen is niet meer mogelijk. 
 • November
  Finale en uitreikingen Rabo ClubSupport. Houd de pagina van uw lokale bank in de gaten voor meer informatie over de lokale uitreiking.

U kunt op www.sigt.nl lezen wat SIGT zoal doet voor de mensen met een beperking.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het artikel uit de Texelse Courant van vrijdag 3 juli 2020 (Foto en tekst Jeroen van Hattum)

TC sigt aangepast.jpg

SIGT steunen?

Doe een donatie op banknummer: NL32 RABO 0174 8185 05 van SIGT

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het artikel uit 'Texel dit Weekend' van donderdag 2 juli 2020. De foto is van Edwin Boering

TerrainhopperSIGT-EdwinBoering-TexelseMedia-5979-02.jpgStichting Integratie Gehandicapten Texel beschikt sinds woensdag over een elektrische strandrolstoel.

Deze Terrainhopper werd bij Paal 17 onder grote belangstelling onthuld door bestuurslid Huub Burgers, waarna oud-bestuurslid Dirk Westerlaken ermee het strand op mocht rijden. Suzette Sponserlee, uit Julianadorp, reed met haar eigen Terrainhopper een stukje met hem mee. Met dit nieuwe voertuig wordt het strand van Texel nog beter toegankelijk voor mensen met een beperking en ouderen, die zelfstandig langs de vloedlijn willen rijden. Het zal een geweldige ervaring voor hen zijn, denken ze bij SIGT.

Vorig jaar begon de stichting met dit project, omdat de vier Cadweazles, die ze gebruiken, zeven jaar oud zijn. Edwin van den Heuvel van Garage Dros gaat die zo verbeteren dat ze in de komende jaren weer inzetbaar zijn op andere plaatsen op Texel in de natuur.

De huurprijs voor 2020 is € 20,- per uur en € 30,- per twee uur, met een borg van € 50,-.

“De borg is nodig om de huurders erop attent te maken dat ze met een duur apparaat op stap gaan en niet in het zeewater gaan rijden. Dit is de belangrijkste reden van uitval en
de hoge onderhoudskosten. De huuropbrengst is essentieel om de kosten te dekken en de huurprijs zo laag mogelijk te houden”, aldus bestuurslid Gerard Kruithof.

SIGT wil bij Paal 28 ook een nieuwe Terrainhopper en een Cadweazle plaatsen.
Het project wordt financieel ondersteund door vaste sponsors van SIGT (De Krim, TESO en de VVV) en door steun van de Rabobank, de gemeente, de Rotary, Samen Eén, STIFT,
het Texelfonds, Groene Kruis en eigen acties. Voor de tweede Terrainhopper heeft de stichting nog 3000 euro nodig.

SIGT steunen?

Doe een donatie op banknummer: NL32 RABO 0174 8185 05 van SIGT

 

FEESTELIJKE ONTHULLING VAN DE NIEUWE STRANDHOPPER

Vanochtend 1 juli 2020 werd bij Paal 17 de eerste StrandHopper van SIGT aan de genodigden en aan de pers getoond.

Na een prettig ontvangst op het terras van Paal 17 Aan Zee hield Gerard Kruithof een praatje over SIGT, de StrandHopper en hoe de financiën voor de eerste StrandHopper bijeen gebracht werd door de aanwezige sponsoren. Wij hopen dat de tweede StrandHopper door sponsoring snel besteld kan worden.20200701_103726-01.jpg

Judith Sanders en Huub Burgers onthulden de StrandHopper

EVA_8923-01.jpg foto : Evalien Weterings

Suzette Sponselee uit Julianadorp, die ons in november over de streep hielp door haar StrandHopper aan ons op Texel te promoten. Zij hield een enthousiast verhaal over haar zoektocht naar de StrandHopper en hoe deze haar leven heeft verrijkt.

20200701_105839-01.jpg

Jaap Vlaming, onze wethouder voor (o.a.) het Sociaal Domein en Zorg, hield een warm verhaal over SIGT. Hij onderstreepte de noodzaak voor Texel dat initiatieven zoals wij van SIGT doen door de Texelse bevolking gedragen wordt.

Mede door organisaties zoals :

Stichting Samen Eén,              Stift,

TexelFonds,                              Rotary,

Groene Kruis,                           RABObank,

Senioren ver. Texel,                 VVV Texel

Krim,                                     TESO             

is het nu mogelijk geworden

Voormalig bestuurslid van SIGT Dirk Westerlaken mocht de eerste rit met de nieuwe StrandHopper maken. Suzette vergezelde hem met haar eigen StrandHopper op het strand .

EVA_8962-01.jpg foto: Evalien Weterings   

EVA_8998-01.jpg foto: Evalien Weterings

SIGT steunen?

Doe een donatie op banknummer: NL32 RABO 0174 8185 05 van SIGT

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bericht uit de Texelse Courant 

TEXELFONDS STEUNT ROLSTOEL SIGT

Het Texelfonds steunt de Stichting Integratie Gehandicapten Texel (SIGT) met een bedrag van €2500,- bestemd voor de aanschaf van een elektrische strandrolstoel. Bij de strandpalen 17 en 28 staan al strandrolstoelen die van SIGT kunnen worden gehuurd. Het nieuwe exemplaar – een Terrainhopper, type Overlander 4ZS – vormt een aanvulling op de in 2012 en 2013 aangeschafte Cadweazles.

Afbeelding Auteur: Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

CADWEAZLE STRANDROLSTOELEN OP TEXEL

De huur van de Cadweazle bedraagt in 2023 € 20,- per rit van 1 uur.

De Cadweazle's zijn te huur bij:,

 

Strandpaviljoen Paal 28

 

telefoon 0222 - 31 65 37

Om teleurstelling te voorkomen graag, indien mogelijk, minimaal 3 dagen van te voren reserveren.

 

Bij Strandpaviljoen Paal 28 staat één Cadweazle te huur.

De huurprijs per Cadweazle wordtt in 2023 € 20,- voor één uur en € 30,- voor 2 uur.

Bij elk verhuur wordt een borg van € 50,- gevraagd

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bericht Samen Eén - 15 mei 2020

NIEUWE STRANDROLSTOELEN VOOR SIGT

Al jarenlang zet SIGT (stichting integratie gehandicapten Texel) zich maximaal in voor de belangen van gehandicapten op Texel. Een belangrijk speerpunt is daarbij de toegankelijkheid op het eiland. In 2020 zullen twee nieuwe elektrisch aangedreven strandrolstoelen, zogenaamde TerrainHoppers worden aangeschaft. De huidige strandrolstoelen, de ‘Cadweazles’, blijven na modificatie eveneens op Texel inzetbaar. De Stichting Samen één Texel draagt € 10.500 bij aan de aanschaf van de TerrainHoppers.

Op de website van Stichting Samen één Texel staat hier ook nog een filmpje                                

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den Burg, 26 november 2019

Nadat we (helaas) de Wombat hebben moeten aftesten zijn we in contact gekomen met de Terrainhopper. Bestuurslid Huub Burgers is begin oktober in Engeland bij de fabriek in Manby op bezoek geweest. Zijn indruk was erg positief en hij heeft daar ook in een Terrainhopper mogen rijden. Tevens hoorde hij daar dat er al 3 gebruikers in Nederland zijn, waaronder 1 in Julianadorp.

Afgelopen zaterdag zijn Suzette & Arnold Sponselee met hun Terrainhopper uit Julianadorp naar Texel - Paal 17 gekomen.

20191123_113951.jpg

Ronald, Judith en Suzette

20191123_114854.jpg

Gerard Kruithof en Arnold Sponselee

20191123_111837-01.jpg

Vlnr Arnold, Suzette, Ronald (Garage Dros) en Huub

Arnold en Suzette hebben ons zowel qua het gebruik als op technisch gebied goed kunnen voorlichten.

Suzette vertelde dat ze de Terrainhopper dagelijks gebruikt en veel op het strand bij Julianadorp rijdt. Arnold, als oud techinisch marineman, kon veel technische details vertellen.

We hebben hier heel veel aan gehad.

SIGT steunen? Doe een donatie op banknummer: NL32 RABO 0174 8185 05 van SIGT

 

Den Burg, 10 november 2019

Op zaterdag 9 november viel bij de leden van de RABO bank de eerste RABO & Co op de mat.

Bij de bestuursleden van SIGT was dit een extra leuk gebeuren, want ons bestuurslid Judith Sanders en haar man Robert Bakker en hun dochter Amy-Li stonden op de foto op het voorblad. De foto's zijn gemaakt door Bertil van Beek.

In het blad een mooi artikel over SIGT, het artikel staat hier onder de foto's.

Strandrolstoel-1008-02.jpg Strandrolstoel-1016-02.jpg

        Foto's: Bertil  van Beek

Artikel uit de RABO & Co: 

Stichting Integratie Gehandicapten Texel

Texel en het strand: onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Een plek om uit te waaien, te spelen of gewoon een tijdje voor je uit te staren. Een plek voor iedereen - dat is waar Stichting Integratie Gehandicapten Texel zich voor inzet. Bestuurslid Judith Sanders: ‘Voor mensen met een lichamelijke beperking is een elektrische rolstoel fantastisch. Zowel Texelaars als bezoekers kunnen ze huren en op deze manier van het strand genieten. Op Texel zijn er vier beschikbaar: twee bij Paal 17 en twee bij Paal 28. Die zijn langzaamaan aan vervanging toe maar dat lukt niet van de ene op de andere dag, daar zijn ze te duur voor. Eén rolstoel kost duizenden euro’s. Eerder dit jaar ontvingen we een bijdrage uit het coöperatiefonds van Rabobank. Dat geeft ons een flinke duw in de goede richting. Daarnaast motiveert het ons om de rest van het bedrag binnen te halen, onder andere via sponsoring. We gaan ervoor!’

SIGT steunen? Doe een donatie op banknummer: NL32 RABO 0174 8185 05 van SIGT

 

Den Burg, 4 september 2019

Op 4 september 2019 is de Prins Hendrik zanddijk officieel geopend. Voor SIGT waren daar de bestuursleden Dirk Westerlaken en Huub Burgers aanwezig. 

Dirk en Huub hebben voor HHNK de begaanbaarheid van het pad geschouwd en, met enkele kanttekeningen, goedgekeurd.

20190826_144815.jpg

Tijdens de een bijeenkomst bij het NIOZ in 't Horntje werd een film gepresenteerd waarin ook onze bestuursleden werden getoond en tevens dat zij het pad hebben geschouwd.

Hieronder de link naar het filmpje. 

https://m.youtube.com/watch?v=-84DieTZc0w

 

Den Burg 13 augustus 2019

Eendenkooi bij Spang op Texel-NAMO58142_1.jpg

Foto: Natuurmonumenten
 

EENDENKOOI SPANG TOEGANKELIJK VOOR MINDERVALIDEN 

Onlangs heeft het bestuur van SIGT onder leiding van Albert Hoven, vrijwilliger  bij Natuurmonumenten, de eendenkooi Spang bezocht en daarbij kunnen vaststellen , dat de kooi zonder meer toegankelijk is voor mensen met beperkingen, die van een rolstoel, scootmobiel of rollator gebruikmaken. Het team vrijwilligers heeft alles op alles gezet om dit resultaat te bereiken. O.a. Is de toegangsbrug eigenhandig verbreed en is het pad rond de kooi aangepast.  Ook mindervaliden kunnen nu de geheimen van deze prachtige eendenkooi ontdekken.
Het bestuurslid, Gerard Kruithof, die regelmatig het team van adviezen mocht voorzien, kon dan ook met veel respect en waardering de sticker overhandigen, die de toegankelijkheid voor mensen met beperkingen onderstreept.

Voor informatie over openingstijden: www.nm.nl/eendenkooispang

20190807_171550.jpg


 

Den Burg, 1 mei 2019

Een delegatie van SIGT was aanwezig bij de seizoensopening van de Zelfpluktuin aan de Middelandseweg 4 in Oudeschild.

  Foto's Dirk Westerlaken

 

Den Burg 22 april 2019

SIGT doet mee aan de RABO Clubkas Campagne.

Wat is deze actie? Lees dit op: https://www.rabobank.nl/lokale-bank/kop-van-noord-holland/sponsoring/

Als lid van de Rabobank Kop van Noord-Holland kunt u uw stem voor de Clubkas Campagne uitbrengen op SIGT. Als lid mag 2 van de 5 stemmen uit brengen op SIGT!

Stemmen kunnen de leden vanaf 23 april tot en met 14 mei 2019.

U kunt op www.sigt.nl lezen wat SIGT zoal doet voor de mensen met een beperking.

IMG_3334.jpg

Steun SIGT met uw stemmen!   Stemmen dus!

 

RCC-2017-logo-op-ovaal-02.png 20181122_111418_resized.jpg
sigt_logo.png

Den Burg, 14 maart 2019

SIGT doet mee aan de RABO Clubkas actie.

Ons doel (zie www.sigt.nl ) is een bijdrage voor de nieuwe ‘E-Wombat’ dit is een elektrische rolstoel geschikt voor het rijden op het Texelse strand.

Dus . . . . . .

Bent u lid van Rabobank Kop van Noord-Holland?

Stem voor de Rabobank Clubkas Campagne dan op SIGT!

Let op: als klant bent u niet automatisch lid! Vraag uw lidmaatschap voor 1 april aan https://sites.rabobank.nl/particulieren/leden.

Leden ontvangen 23 april hun persoonlijke stemkaart. #RaboClubkas

 

De Cocksdorp - Paal 28, 22 november 2018

Het bestuur van SIGT heeft vandaag de E-Jutter Wombat van 'Off The Road Wheelsysteems' ( http://www.offtheroadwheels.nl/e-jutter-wombat/ ) uit Oosterhout getest. 

20181122_111324_resized.jpg

vlnr. Rob van Damme, Geert Jansen van Off The Road Wheelsysteems, Judith Sanders, Edwin van de Heuvel (Garage Dros), Henriëtte den Ouden

Door Judith Sanders en Gerard Kruithof werd de E-Jutter op het strand aan de tand gevoeld, de gebroeders Jansen hebben een duidelijke uitleg gegeven en (vooral) aan Edwin van de Heuvel een tecnische toelichting verstrekt.

Op Youtube staat een klein filmpje: https://youtu.be/Dj4YQ8abTZU 

 

Den Burg, 26 april 2018

Vandaag werd aan Gerard Kruithof een Koninklijke Onderscheiding verleend.

De Texelse Courant schrijft het volgende:

Gerard Kruithof uit Oosterend kreeg de onderscheiding voor zijn inzet bij SV Oosterend, de Stichting Integratie Gehandicapten Texel (SIGT) en D66. Gerard was van 1992 tot 2009 actief bij SVO. Hij was daar bestuurslid van de jeugdafdeling en penningmeester. Hij was ook begeleider van de bouw van de nieuwe kantine. In 2005 was hij mede-oprichter van SIGT dat zich inspant voor de toegankelijkheid voor mensen met fysieke beperkingen. Hij is er penningmeester en gesprekspartner voor diverse organisaties op het eiland. Gerard stond ook aan de basis van de Cadweazles op het strand (gemotoriseerde strandrolstoelen) en een invalidelift bij sporthal Ons Genoegen. In 2009 trad hij aan binnen D66 waar hij eveneens penningmeester is en lid van de steunfractie.

De eerste foto is van Henriëtte den Ouden

IMG_0269.jpg

en de tweede van de Texese Courant (Jeroen v Hattum)

1f1ef8d5-ed8d-49f4-8566-84fac587872c_thumb840.jpg

Den Burg, 22 februari 2018

SIGT steunt de actie van: Maak er werk van.

Deze actie is een initiatief van Start Foundation. We zijn geen commercieel bedrijf en maken ook geen deel uit van de overheid. Voor zowel deelnemers als bedrijven zijn er geen kosten verbonden aan deelname aan ‘maakerwerkvan.nu’. De campagne en de bemiddeling worden gefinancierd uit eigen middelen.

Start Foundation is een onafhankelijk maatschappelijk investeerder die werk wil creëren voor mensen die om verschillende redenen onvoldoende in staat zijn om zelfstandig een baan te vinden. Dat gebeurt door drempels weg te nemen, en te investeren in (eigen) initiatieven en bedrijven die dat mogelijk maken. Het bestuur van Start Foundation bestaat uit: Han Noten (burgemeester van Dalfsen, oud-fractievoorzitter PvdA Eerste Kamer), Annemarie van Gaal (zakenvrouw en bekend van tv, o.a. Een dubbeltje op zijn kant), Femke Halsema (auteur, programmamaakster en voormalig fractievoorzitter GroenLinks) en Alex Mulder (oprichter USG People). Meer informatie is te vinden op www.startfoundation.nl.

Heb je een vraag? Kijk dan eerst tussen de veelgestelde vragen of mail naar info@maakerwerkvan.nu

71%

Van elke 10 arbeidsgehandicapten hebben er 7 geen werk. Bron: CBS

29%

Van elke 10 niet-arbeidsgehandicapten hebben er 3 geen werk. Bron: CBS

 

Den Burg, 25 juni 2017

PERSBERICHT

MOLENKOOG TOEGANKELIJK VOOR GEHANDICAPTEN

Op advies van SIGT (Stichting Integratie Gehandicapten Texel) en in overleg ook met de gemeente, heeft de leiding van Molenkoog een aantal maatregelen doorgevoerd waardoor het zwembad goed toegankelijk is voor bezoekers in rolstoelen en scootmobielen.

O.a. zijn de drempels bij de ingang en bij de kantine aangepast; zijn er voorzieningen in kleed- en doucheruimte aangebracht; zijn er automatisch werkende schuifdeuren naar het zwembad. Bovendien is er zowel bij het ondiepe als diepe bad een lift, waarmee gehandicapten gemakkelijk in en uit het water kunnen worden getild.

Het bestuur van SIGT spreekt haar waardering uit voor de slagvaardige wijze, waarop de voorgestelde aanpassingen zijn doorgevoerd.

Het bestuurslid Dirk Westerlaken heeft aan Conny Joling van Molenkoog de sticker overhandigd, waarmee bij de ingang de toegankelijkheid voor gehandicapten kan worden aangegeven.(Zie foto.)

2017-Molenkoog.jpg

Voor verdere informatie: Secretariaat SIGT,  ( info@sigttexel.nl )

 

29 mei 2017

Onbezorgd genieten van een dagje strand

In de nieuwsbrief van de Zonnebloem staat een artikel over de toegankelijkheid van het strand van Nederland.

De Zonnebloem heeft Gerard Kruithof gebeld en hij heeft zijn ervaringen verteld over de Cadweazle.

Zo staan onze Cadweazle's ook in de belangstelling via de Zonnebloem.

Een ideaal dagje strand ziet er voor iedereen anders uit. Misschien wil je in een offroadrolstoel over het strand cruisen, of zonder gedoe met je eigen rolstoel naar de vloedlijn. Of pootje baden in een rolstoel waarmee je de zee in kunt! En tot besluit in het zonnetje wat drinken en eten bij een gezellige en toegankelijke strandtent. Waar moet je zijn voor een dagje onbezorgd strandplezier?

Hieronder het deel dat in de Nieuwsbrief van de Zonnebloem over Texel gaat.

Texel

Gerard Kruithof (63) voelt zich vrij in de Cadweazle.

“Ik ben actief voor SIGT, een stichting die zich inzet om Texel toegankelijker te maken. En als je op Texel bent wil je natuurlijk naar het strand. Daarvoor zijn de Cadweazles, elektrische strandrolstoelen, echt een uitkomst. Je kunt ze huren bij de palen 17 (2 stuks) en 28 (1) . Elke plek heeft zijn eigen charme.

Zelf houd ik het meest van het natuurschoon van de duinen (paal 28). Ik vind het geweldig dat ik met de Cadweazle het strand zelfstandig kan ervaren. Als ik met familie ga hoef ik hen niet te belasten met het duwen. Zie ik iets moois, dan rijd ik er zelf naartoe. En als ik ’s ochtends wakker word en zin heb om langs de branding te rijden, kan dat gewoon. Je voelt je heerlijk vrij.”

Meer weten over de toegankelijkheid op Texel? Kijk op toegankelijktexel.nl.

Gerard Texel

 

Ouder nieuws:

Cadweazles

Texlhopper